Rozhodcovia fúkali

14.04.2010 09:11

Týždenník Kysuce uviedol článok. " V zápase II. futbalovej triedy Klubina - Zákopčie rozhodca odpískal proti hosťom pokutový kop. Súper volal políciu, že rozhodcovia sú opitý, polícia teda prišla a muži v čiernom po zápase museli fúkať. Ale nič nenafúkali, lebo prišli na zápas autami... "

 

Týždenník Kysuce uviedol o týždeň neskôr ďaľší článok na margo incidentu v zápase Klubina - Zákopčie.

Zápas 10.kola II futbalovej triedy (11.4.2010) Klubina - Zákopčie, mal dohru. " Rozhodca Pavol Kupka v 68. min. nariadil proti hosťom regulárny pokutový kop, na čo reagoval súper. Zavolal políciu, že rozhodcovia sú opitý, aby im prišli dať fúkať ...

To sa aj stalo a na štadión prišla dvojčlenná hliadka z Obvodného oddelenia v St. Bystrici. Po skončení duelu oslovili Kupku a postranného Františka Paršu, či sa podrobia skúške na omamné látky. Obaja bez problémov súhlasili. Výsledok? Skúška bola negatívna. Napokon rozhodcovia prišli na autách a je jasné, že nepožili žiaden alkohol. "

Celá táto záležitosť ale vyvolala veľkú reakciu, na ktorú reagoval aj predseda Oblastného futbalového zväzu Kysúc v Čadci Dr. Stanislav Špila:

" Sme rozhorčený tým, čo sa v Klubine stalo. Rozhodcovia, pokiaľ boli v areáli štadióna, kľudne mohli dychovú skúšku odmietnúť. Ale chceli hosťom zo Zákopčia dokázať, že nepili. Policajti si viacmenej len konali svoju prácu. Ale môže z toho byť vážny precedens. Keď niekto prehrá, bude volaž políciu na rozhodcov? Ak je podozrenie, túto vec riešime my a nikto iný. Veď náš zväz v minulosti zastavil činnosť alebo vyradil z nominančnej listiny 5 rozhodcov, ktorí pred stretnutím pili... "

Predseda komisie rozhodcov Jozef Čuboň:

" Som dotknutý konaním funkcionárov Zákopčia, že takto riešili vec, ktorá sa nestala. Pritom hostia nemajú ani jedného rozhodcu. Jedného, ktorého mali, sme práve pre alkohol vyradili z nominančnej listiny... "

Dodal administrátor - dosť možné, že v blízkej budúcnosti sa k danej veci vyjadri klub zo Zákopčia.

                                                                                    administrátor

                                                                                           

Späť